Thursday 30 November 2017

Drets i deures

Ponència sobre Família i escola del jutge del Tribunal de menors, Emilio Calatayud


ZINEB, 2n D: M'ha agradat molt com aquell home defensava als menors i donava consells de cóm els pares tenen que tractar als seus fills. També un altre aspecte que em va agradar molt és quan va dir que els alumnes cada vegada que feien alguna una cosa malament no havien de ser expulsats, sinó un altre càstig que no sigui treure els alumnes dels estudis.

VICTORIA, 2n D: A la meva opinió té tota  la raó, per exemple estic d'acord que els mestres no puguin expulsar-te del col.legi, perquè tots els menors tenen la obligació d'estar en el col.legi en les seves hores.

AGUSTINA, 2n D: Penso que aquest home te molta raó. Ja que si nosaltres com a nens volem respecte hem de respectar a les altres persones. Aquest home explica els drets que tenim com a menors i les obligacions que hem de complir i el respecte que hem de tenir a les persones més grans que nosaltres.

JONATAN, 2n D: he pensat que tenim respectar als pares i els professors  .

JUDIT, 1r A: Els menors de edad han d'estudiar. Els centres escolars, també s'ha de vigilar.
Els nois hem de saber per qué és fà justícia. I els pares han de ser responsables.
I a les escoles han de venir especialistes.

ANDREA, 1st A: Si estàs en una familia tens els teus drets i els teus deures. Diu que si ell és l'amic del seu fill, doncs no és el seu pare i es queda orfe.
Un menor ha d'anar a l'escola obligatòriament a fer primaria i ESO. Un nen, en horari escolar no pot fer campana. Si un nen es porta malament, no l'han de treure de l'escola. Aquest jutge, a nens que fan campana els obliga a treure's l'ESO.
Espero que hi hagin més jutges així!

SANDRA, 1r A: El Juez de menores Emilio Calatahud diu que no és normal  que una noia de 13 anys tingui relacions sexuals.

ANDRÉS, 1r A: Antes éramos esclavos de nuestros padres y ahora lo somos de nuestros hijos.

HOUDA 1r A: Los niños permanecerán a cargo de sus padres mientras vivan con ellos.

SIDY, 1r A: M'he quedat amb una frase " Si le digo a mi padre papa mi me han pegado en la escuela el me pega i ahora le digo papa me han expulsado de clase me coge de la mano y se va a quejar.

VÍCTOR, 1r A: "El código civil dice que los menores deben hacer caso y respetar a sus padres".

ANDREA, 1r A: Em sembla molt bé la manera que té el professor d'ensenyar als seus alumnes. Això de fer cartes em sembla una manera molt bona perquè els alumnes es coneguin més. Aquest vídeo m'ha encantat. Perquè aquest professor ensenya a aprendre d'una manera molt especial als seus alumnes.



No comments:

Post a Comment